Lamineringsmaskin A4

Hvorfor velge A4-størrelse

Det finnes lamineringsmaskiner i ulike størrelser på markedet, så hva kan være grunnen til å velge A4-format fremfor noe annet? Et svar på det er at om man må ta hensyn til plass, så er en maskin som kan laminere A4-dokumenter mer plassvennlig enn en større maskin. De fleste vil som oftest laminere dokumenter som har en A4-størrelse, slik at dette vil være minimumsstørrelsen for lamineringsmaskinen man velger. Skal man laminere mindre dokumenter, så er ikke det noe problem – det lar seg selvfølgelig også gjøre med slik maskin.

Bruksområder for lamineringsmaskin

Hva har man behov for å laminere i for eksempel et jobbmiljø? Det handler først og fremst om å beskytte dokumenter mot fuktighet, søl, fingeravtrykk eller andre skader. Et dokument som er laminert er også enkelt å referere til, holde i hånden, eller henge opp på veggen. Hvor mange arbeidsplasser har ikke ulik informasjon hengt opp på veggen eller oppslagstavler som etter en stund ser ut som om de har vært ute i hardt vær? Kanskje er navnet og telefonnummeret til den kollegaen eller den avdelingen du trenger å få tak i revet bort eller tilsølt. Med laminerte dokumenter unngår man slike problemer.

lamineringsmaskin a4Andre ting man har behov for å laminere i et jobbmiljø kan være navneskilt dersom man har større møter, et referansedokument for hvordan offisielle e-poster skal komponeres eller hvordan andre oppgaver skal utføres, eller instrukser for bruk av ulike maskiner eller instrumenter. Mange bedrifter vil ha opplæringsmateriale som kan distribueres til nyansatte, og som de kan referere til. Alt dette er først og fremst dokumenter som finnes i A4-format. Større formater kan ofte være lite hensiktsmessige.

Lamineringslommer – tykkelse og overflate

Når man velger maskin må man ikke bare ta hensyn til størrelsen på det som skal lamineres, men man også må ta hensyn til tykkelsen på lamineringspapiret. Skal noe henges opp på vegger, brukes som menyer eller lignende, så kan man velge tykkere lamineringslommer. Skal de laminerte dokumentene settes i en perm som man blar i, så er det best med tynnere laminat. I et kontormiljø kan det ofte være nyttig å kunne skrive direkte på de laminerte dokumentene. Da fungerer et matt laminat best – det kan man skrive på med blyant. Dersom man ikke skal skrive på dokumentet, og det ikke treffes av direkte sollys som gir gjenskinn og gjør det vanskelig å lese, er blank laminat fint å bruke.

Comments are closed.