Lamineringsmaskin for hjemmet

Flere og flere velger å kjøpe lamineringsmaskin for å ha hjemme. Hva kan man trenge en lamineringsmaskin til? Sikkert til mye mer enn de fleste har tenkt i utgangspunktet. Har man en lamineringsmaskin selv, eller tilgang til en, så vil man stadig finne nye bruksområder.

Lamineringsmaskiner i ulike størrelser

De mest vanlige størrelsene for lamineringsmaskiner er A4 eller A3 – dette sier altså hva som er den største størrelsen på dokument som maskinen kan laminere. Hva man velger avhenger av flere ting, blant annet plass og kostnad. Større maskiner er dyrere enn mindre, og de tar også mer plass hjemme. I et vanlig hjem vil man ofte at kontorrekvisita skal ta minst mulig plass.

Forslag til bruk av lamineringsmaskin

Så var det dette med bruksområder. Har man barn så vil man i perioder bli overøst med tegninger. Noe ønsker man kanskje å ta vare på til poden har blitt eldre, og om man vil kan tegninger henges opp som kunstverk. Å laminere mange små tegninger sammen i en A3-lomme, for så å henge opp, kan være fint. Det samme kan selvsagt også gjøres med bilder man har trykket ut på vanlig papir, og som man vil ta vare på. Laminer disse inne i en A3-lamineringslomme og heng dem enten rett på veggen eller sett inn i en ramme. Vil man ikke henge tegninger på veggen, kan laminerte tegninger i A3-format også brukes som spisebrikker. Dette er originalt, og tegninger blir ikke liggende i en skuff. Man kan også lage sine egne leker. Små bilder eller tegninger printes ut i to eksemplarer, lamineres, klippes rundt, og legges med bildesiden ned. Så trekker man disse brikkene, og målet er å samle parene. Her er det viktig at størrelsen på bildene, og dermed brikkene, er lik!

Lamineringsmaskin for hjemmet

Det er ikke bare om man har barn at man kan ha behov for å ta i bruk en lamineringsmaskin. Laminatet beskytter dokumenter man ønsker å ta vare på mot å bli revet i stykker, sølt på, tilgriset av fingeravtrykk, og så videre. Dessuten vil man kanskje lage et dokument som forteller hvordan klær skal sorteres og vaskemaskinen brukes slik at alle familiens medlemmer føler seg trygge på å gjøre dette riktig. Kanskje driver du med scrapbooking? Lamineringsmaskinen er en ypperlig hjelp i forbindelse med denne hobbyen.

Lamineringsmaskiner og lamineringslommer er lett tilgjengelig der kontorrekvisita selges. Det er bare å velge den som passer best for deg og ditt behov.

Comments are closed.